0

Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren om uw navigatie ten volle te genieten.

close

Aardbeienjam

Ingrediënten
500 g aardbeien, schoongemaakt
450 suiker
1 citroen

Extra nodig
diepe pan
schoteltje
Hackit
glazen pot

Aardbeienjam in een handomdraai

Bereiding
Vul een diepe pan met dikke bodem met de aardbeien en de suiker.
Zet alvast een schoon schoteltje in de koelkast en laat dit koud worden, hiermee test je later of jam goed is.
Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de aardbeien.
Draai het vuur halfhoog en breng het mengsel aan de kook.
Draai het vuur zachter en laat 25-30 minuten zachtjes inkoken.
Met de Hackit plet je de aardbeien en roer je het mengsel.
Druppel wat jam om het schoteltje uit de koelkast. De jam is klaar als hij stolt en niet van het schoteltje afglijdt.
Bewaar je jam in een schone glazen pot.
Sluit de pot goed af en laat de jam op z’n kop afkoelen. Op deze manier kan de lucht ontsnappen.

Smakelijk!

Nog geen hackit?  →  Bestel dan snel!