0

Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren om uw navigatie ten volle te genieten.

close

Pompoencake

Ingrediënten

400 gram pompoen in stukjes
6 eetlepels water
175 gram donkerbruine basterdsuiker
275 gram boter
3 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels koek- en speculaaskruiden


Extra nodig

Hackit
Cakevorm

Bereiding

Verwarm de over voor op 170 graden.

Kook de pompoen met het water gaar, giet af en pureer met de Hackit tot een gladde puree en laat afkoelen.

Vet een cakevorm in en mix met de Hackit de basterdsuiker met 175 gram van de boter tot een luchtig mengsel.

Voeg vervolgens één voor één de eieren en hierna de pompoenpuree toe en meng deze met de Hackit door het mengsel.

Als laatste mix je nu het bakmeel en de kruiden door het mengsel tot het net één geheel is.

Schep het mengsel in een cakevorm en bak de cake 1 uur in een oven van 170 graden.

Laat de cake afkoelen en hij is klaar om te serveren.


Serveertip: Ook erg lekker met een roomkaas frosting